Een goede morgen, deze morgen

Geplaatst: december 16, 2009 in Zonder categorie
Tags:, , ,

Ik wil toch even wat misverstanden uit de wereld halen. Ik been geen gefrustreerde jongeman, die zich over ieder klein akkefietje direct begint op te winden. Het leven is al veel te kort om mij daar nog eens allemaal druk te maken. Waarom schrijf je dan telkens over trein- en recyclage-ellende hoor of zie ik u misschien denken. Tjah, waarom…Wie zal of kan het zeggen? Uiteraard is de hoofdreden van dit alles dat ik u wil opwinden met literaire pareltjes. kuch kuch Dat spreekt voor zich. kuch kuch Bemerk vooral de ironie!

Maar goed, waar wou ik het deze keer over hebben? Nee, niet over de treinen deze keer. Prijs u dus maar gelukkig, alhoewel…

06u43: Het deed pijn opstaan. Als “partner van i.” de eer gehad om een klein personeelsfeestje bij te wonen. Een eerste keer, dus moesten we het direct te goei doen, he. Ja, het opstaan kon beter.

07u00: Op de fiets gesprongen en mocht u zich op dat uur niet bewust zijn geweest van uw omgeving, het was koud, zeer koud. Rustig was het wel, daar niet van. De schoolgaande jeugd had geen examens, noch les meer en ze lagen op dat moment dus nog vrij rustig in hun bed hun eventuele roes uit te slapen. Het was ook de ochtend dat de vuilnismannen papier en pmd zouden ophalen en dat was duidelijk merkbaar. Overal stonden van die mooi gevulde blauwe zakken, kartonnen dozen volgepropt met papier, maar nergens het papiermaatje. Kent u dat nog? Het ding dat geen levens redt, dixit BP, maar wel de bedenkers won.

Er viel mij wel iets op. In de behoorlijk mooi versierde Bondgenotenlaan heb ik zeker meer dan vijf maal gescheurde zakken of uiteengeschopte dozen zien liggen. Ook in de Mechelsestraat zag ik verschillende aan flarden getrokken of geschopte of gegooide dozen en zakken. De stadsdiensten waren in het begin van de Bond al met hun bekende veegwagentje en – borstels de trottoirs aan het – uiteraard – vegen. Ze moesten immers proper zijn voor de eventuele pendelaars die vanaf dat moment wel van en naar het stationwandelden.

Proper is anders natuurlijk…Maar ik vraag me toch af wat het nut is van een dergelijke activiteiten. O, ik kan me het wel voorstellen. een aantal tieners of studenten lopen licht in het hoofd of volledig bezopen in één van de straten en per ongeluk loopt er één van die tegen die zakken of dozen. Scheurt die doos wel niet zeker, man man man man wat een pech kun je hebben.

Per ongeluk? Maar Pieter dat is bewust gedaan he!

Bemerk uiteraard de ironie he. ik wil namelijk niemand valselijk beschudligen. Maar het is belachelijk natuurlijk. Wat is de fun daar nu van? Ok, ik geef toe, in beschonken toestand doet een mens al eens een gekke stoot. Daar ben ik me bewust van en heb ik ook ervaring mee. Maar om nu even de Bond af te wandelen en hier en daar een trapje uit te delen… dat is mij toch een brug te ver.

Respect voor de vuilnismannen alvast, want tegen dat Leuven ontwaakte was de Bond waarschijnlijk weer al proper…

Advertenties
reacties
  1. I. schreef:

    Pieter, ik denk dat je iets moet doen in de afval-sector.
    Echt je ding precies..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s