Een gat in de muur

Geplaatst: november 28, 2009 in Zonder categorie
Tags:, , , , , , , ,

Nu was ik tv aan het kijken op een regenachtige zaterdagavond en na drie alweer hilarische aflevering van de The Simpsons, was het tijd voor the best of hole in the Wall. U kent het wel, en indien u het niet kent, leg ik het even voor u uit.

We hebben een Roos, een zwembad, één maal drie blauwe mensen, één maal drie rode mensen, een muur met – hoe kan het ook anders – een gat in. Nu is dat gat niet zo maar een gat. Het varieert – kwestie van decorbouwers ook wat werk te geven nu theater stilaan aan het verdwijnen is en alles op locatie gefilmd wordt in plaats van in studio – en de vormen gaan van een spagaat tot een vierkant tot het silhouet van iemand die op iemand zijn schouders zit.

Er is een soort van platform tussen de muur en het zwembad. Daar staan één of meerdere mensen met een gekleurd helmpje op. U raadt het al, doel van het spel is om de vorm van het gat aan te nemen en zo door de muur te komen en niet in het zwembad te arriveren. Want inderdaad, die muur schuift dichter en dichter op het moment dat de Roos zegt: het is tijd…voor de muur.

Probeer u het voor te stellen. Kunt u het niet voorstellen, dan help ik u even.

Na de Vlamingen met onder andere Betty en Flor Koninckx – zeer laag gevallen, me dunkt -, hadden ze klaarblijkelijk wat Nederlanders nodig. Misschien lag dit ook aan het feit dat de muur niet altijd even zacht bleek te zijn.

Dikke pech voor Jo dus.

Waar komt dit programma in godsnaam van? Geen idee. Het werd uitgezonden op Nederlandse, Britse, Amerikaanse, Australische en Japanse televisie. Ikzelf kende het van de Japanse televisie, waar het humorgehalte beduidend groter is.

Ligt het aan hun voor mij onverstaanbaar taaltje? Moeten we de oorzaak eerder zoeken bij het niet kennen van de figuranten? Feit is wel dat de Japanse televisie ook niet echt garant staat voor kwaliteitsvolle programma’s.

Zou Jo Planckaert hier ook aan deelnemen?

Welke Japanoloog ter aarde kan mij deze programma’s verklaren? Ik veronderstel dat er daar toch ook wel iets betere televisie is dan hetgeen bij ons komt via het net. Maw duiding gevraagd!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s