Vrijdag 23 januari, voorlopig nog gisteren en binnen een tiental uur eergisteren, moest ik samen met Tom De Cameraman en Stijn De Interviewer naar Velofollies. Dit was in opdracht van Man-Oeuvre.

Het relaas van het dagje “velo’s” en “koereurs” zien leest u in de komende berichten. Van een sympathieke Tom Boonen tot een fiets van Ferrari over de gestoorde broertjes Belaey tot een Zwitserse Iraniër die het wereldrecord spinning probeert te breken. Boeiend was het wel!

Man-Oeuvre@Velofollies

Van de crisis was bij de meeste luxefietsen niets te merken. Full Carbon, Aluminium – ik ken er niets van – maar het was er allemaal. Prijsjes varierend van 1000 euro tot 6000 euro en dan had ik waarschijnlijk de duurste nog niet gezien. 🙂 Toch zag je hier en daar wel details die verwezen naar de crisis. Niets tegen Lidl (?) Cola, maar het is wel stukken goedkoper dan echte coca-cola of niet?

Crisis

Tot slot toch nog een truitje, waar ik mijn twijfels bij heb. Geen kritiek op mensen die dit willen dragen. Iedereen draagt wat hij wil. Stel u echter eens een doorsnee wielertoerist voor.

Sylvain is 49 jaar. Zijn fietshelm bedekt zijn overgebleven vier hoofdharen, zijn bruin snorretje is al weken niet bijgeknipt en heeft dan ook de proporties van een verwilderde hazelaar aangenomen. Als mee-in-zijn-tijd-willen-“zijnder”, kocht hij enkele jaren geleden een computer. Facebook en MSN waren zijn vaste hobby’s. Resultaat: een uit de hand gelopen BMI-index van 28,354. Zijn bovenlichaam bestaat dan ook uit een rug vol lange grijze haren en een uitgezakte voorkant bedekt met eveneens veel te veel haar. Die  (buik) probeert hij nu weg te werken door iedere zondagmorgen op zijn veel te dure fiets 45kilometer met de plaatselijke wielerclub WC De Trapperse te fietsen . Na zijn fietstocht doet hij zich te goed aan 4 blonde Leffes en een Lidl Cola in zijn stamcafé ‘de sportman’onder het motto: na de inspanning de ontspanning…

Geef toe, op zo’n lijf wil je toch dit truitje niet zien blinken?

trui

Gelijkenissen berusten trouwens op toeval. (dit om kwade mails te vermijden).

In de volgende posts meer over de gebroeders Balaey, Close 2, etc…

NB: als u een spellingsfout vindt, gelieve te melden!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s